ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Σχετικά με μένα

Ονομάζομαι Μαρίζα Χατζηχαραλάμπους και είμαι εγγεγραμμένη Κλινική ψυχολόγος, #404. Έχω εξασφαλίσει το Προπτυχιακό μου στην Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Μεταπτυχιακό στις Ερευνητικές Μεθόδους Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Southampton (Ηνωμένο Βασίλειο) και το Διδακτορικό στην Κλινική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έχω κάνει την κλινική μου άσκηση σε δομές της Κύπρου, όπως η Εθνική Φρουρά, το Συμβουλευτικό Κέντρο «Ιθάκη» του ΚΕΝΘΕΑ, όπως και στο ψυχιατρικό νοσοκομείου του McLean (Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής). Καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών μου έχω δουλέψει με παιδιά, έφηβους και ενήλικες, ατομικά και ομαδικά.

Βασιζόμενη στο μοντέλο Science-Practitioner, καθ’ όλα τα χρόνια της εκπαίδευσης μου αλλά και μετέπειτα, έχω εργαστεί σε Κυπριακά και Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα του Εργαστηρίου Αναπτυξιακής Ψυχοπαθολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου. Τα ερευνητικά προγράμματα αυτά ασχολούνται με την παιδική ψυχοπαθολογία, τα προβλήματα συμπεριφοράς, τη δικανική ψυχολογία και την παιδική σεξουαλική κακοποίηση.

Σήμερα είμαι μια εφαρμοσμένη ψυχολόγος. Στο γραφείο μου προσφέρω ψυχολογικές υπηρεσίες, όπως αξιολόγηση, πρόληψη, ψυχοθεραπεία, συμβουλευτική, εκπαίδευση δεξιοτήτων και ομαδική θεραπεία. Εκτός από το ιδιωτικό μου γραφείο, διδάσκω σε Πανεπιστήμια της Κύπρου σε μη μόνιμη θέση.

Λόγω του ότι πιστεύω στη δια βίου μάθηση, έτσι παρακολουθώ συχνά σεμινάρια, συνέδρια, και εργαστήρια, συνεχίζοντας έτσι να κρατώ την ισορροπία μεταξύ της επιστήμης της ψυχολογίας και της κλινικής πρακτικής. Έχω παρουσιάσει την ερευνητική μου δουλειά σε τοπικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια.

Μέλος Επαγγελματικών Οργανώσεων